AxCrypt

AxCrypt is een gemakkelijk te gebruiken programma voor bestands encryptie. Het gemak van dit programma zit vooral in het feit dat het volledig in Windows Verkenner is geïntegreerd. Je kunt er je bestanden mee versleutelen maar ook verwijderen op een veilige manier waarbij de vrijgekomen ruimte overschreven wordt met lukraak gekozen, nietszeggende data. Voor de data versleuteling wordt gebruik gemaakt van AES-128 en SHA-1.
Voor nog meer gemak kan je er voor kiezen om het wachtwoord, welke gebruikt wordt voor de versleuteling, in het geheugen te bewaren. Hierdoor hoef je voor het versleutelen van volgende bestanden niet opnieuw het wachtwoord in te vullen. Je kunt op elk moment dit wachtwoord weer uit het geheugen verwijderen.
Het programma wordt geheel vanuit het contextmenu in verkenner aangestuurd en de versleutelde bestanden krijgen een nieuwe extensie n.l. .axx met een eigen pictogram. Als er wordt gedubbelklikt op een versleuteld bestand wordt er om het wachtwoord gevraagd waarna het bestand op de achtergrond ontsleutelt wordt en direct wordt geopend in het geassocieerde programma.
Er wordt ook een portable programma meegeleverd welke je op een usb stick kunt gebruiken, hierdoor kun je overal je versleutelde bestanden uitpakken.

Getest met: XP
Volgens Homepage: Windows 2000/XP/Vista/7

Homepage

axcrypt

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *