Comodo Internet Security (NL)

Comodo levert niet alleen een firewall, virusscanner en andere veiligheidprogramma’s maar ook een Security Suite. Hierin zijn een aantal beveligingsprogramma’s bij elkaar gebracht in één programma zoals een firewall en een virusscanner maar ook Defence+ een zogenaamde HIPS (host-based intrusion prevention system) beveiliging. Door alles in één pakket (CIS) te stoppen is je PC beveiligd tegen onheil van buitenaf maar ook van binnenuit. Alle handelingen van programma’s en bestanden wordt in de gaten gehouden en wordt aan de gebruiker gemeld. De manier en het niveau van melden is in te stellen. Zo kun je gewaarschuwd worden indien een uitvoerbaar bestand een ander uitvoerbaar bestand start en als er een programma in het geheugen geïnjecteerd wordt door een ander programma.
De firewall houdt alle netwerkverkeer in de gaten waardoor je controle hebt over wat je PC ingaat maar vooral welke programma’s internetverkeer naar buiten genereren.
De virusscanner scant alle bestanden die op je schijf of in het geheugen belanden en werkt erg licht zonder de PC enorm te belasten. Wellicht een van de lichtste die je kunt vinden.
Defence+ houdt in de gaten of programma’s op je PC zich een beetje netjes gedragen. Als bijv. een programma zich in een ander programma injecteert (meestal geen goed teken) dan krijg je daar een melding van en de mogelijkheid dit te stoppen.
Al met al een mooi veiligheidspakket en dat voor het geld. CIS scoort overigens op de Matousec site altijd erg goed!
Op de Comodo site is het soms wat wazig of het pakket nou gratis is of niet. Op de onderstaande homepage staat een overzicht van alle gratis producten van Comodo.
CIS installeert ook Comodo Dragon en Geekbuddy, deze programma’s zijn afzonderlijk heel gemakkelijk te deïnstalleren.

Getest met: Windows 7 64 bits
Volgens Homepage: Windows XP (SP2)/Vista

HOMEPAGE
Op het forum van Comodo zijn ook de download links te vinden

cis cis2 cis3

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *